Det här knäckebrödet bakade vi till jul och nu är det ett måste hos oss. Fantastiskt gott. Bakat på bl.a. rågmjöl, grahamsmjöl och vetemjöl, samt kryddat med fänkål och kummin. Receptet är Leila Lindholms och finns här. Jag tycker det är godast med smör och äppelmos eller krusbärssylt med en kopp te. Passar också bra till ostbricka. Det är viktigt att degen kavlas ut papperstunt. Istället för svartpeppar, som det står i receptet, brukar vi strö på lite flingsalt som Leila gjorde i ett tv-program. Rekommenderar alltså detta bröd varmt, tror det blir ett par satser på lördag så att det räcker både som gå bort-present till kvällen och söndagen. Dessutom börjar det snart vara slut i burken...
Och nej, vi förvarar inte mat hos oss i smutsiga burkar, färgen är bara bortnött ställvis på den här ;). Den här loppisfyndade plåtasken är en skön färgklick i väntan på sommaren.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar