tisdag 27 mars 2012

Första sippan! Och lite annat.

Minstingen och jag hade en skön förmiddag ute idag. Jag städade lite på gården, plockade in nya videkvistar och planterade narcisser i korgarna som finns vid kvistfönstren. Dagens höjdpunkt var dock att hitta de första blåsipporna och spana in de första bofinkarna. Blåsipporna är betydligt tidigare än ifjol då jag fotograferade de första stora knopparna den 13 april. Praktiskt att kunna kolla sådant här i bloggen ;-). 


Minstingen kommenterade utevistelsen med "de e söönt att va ute mamma" när vi kom in. Uthuset som syns på bilden är ett kommande projekt. Vi planerar bl.a. utebastu och delvis inglasat uterum där. Men det projektet påbörjas inte ännu i sommar.


Vilken skillnad det blev med narcisser i blomkorgarna jämfört med den gamla ljungen!


Snöområdena krymper i rask takt. Över halva tomten är snöfri.


2 kommentarer:

  1. Vilket härligt hus ni har :)
    Sambon och jag håller på och renoverar en 1920-tals gård. En kväll då vi surfade runt på nätet efter tips, hittade vi in på din blogg :)Och vilken tur för den är ju full av idéer för oss!! Nu har jag en del frågor. Vilken färgnyans har ni använt till golvet och fönstren? Har ni satt in nya fönster, isåfall varifrån har ni beställt dem? Blandningen till rörspisen, den lät intressant, recept? Och på tal om rörspisen, sambon utlyser mått på den :) Tacksam för svar, önskar er en trevlig vår!
    //Emilia

    SvaraRadera
  2. Hej Emilia! Tack för din kommentar! Jag återkommer till dina frågor i ett inlägg!

    SvaraRadera