lördag 24 mars 2012

Födelsedag!

Vårt mellanbarn har blivit sex år idag. Tiden går så oerhört fort. Tyvärr blev det en lite annorlunda födelsedag. Jag och minstingen har också drabbats av influensaviruset som storasyster hade och vi har haft hög feber. Inget kalas blev det alltså, och t.o.m. pappa var borta när vi uppvaktade födelsedagsbarnet i morse. A hade varit på arbetsresa sedan i torsdags och kom hem i eftermiddag. Det har inte varit särskilt roligt att ha både angina och influensa och skaka av feber samtidigt som man sköter allting här hemma då ett barn har angina och influensa, ett barn angina och det tredje har blivit friskt och är uttråkat.  


Barnen grälar tidvis mycket, t.ex. nu då vi håller oss inom fyra väggar och de börjar vara uttråkade och saknar det "normala" livet. Därför var det extra roligt att se hur noggrant storasyster dukade födelsedagsbrickan i morse och ville välja så fina färger som möjligt samt var så mån om att det skulle bli enligt vad sexåringen tycker om.

Vår lintott har alltid varit en stor pojke. På sexårskontrollen var han 128 cm lång och brås alltså inte på sin korta mor. Han älskar att bygga lego, alla möjliga andra byggen, pyssel och olika typer av hantverk, som t.ex. att sy och virka. Läsning, skrivning, skidning och slalom intresserar också. Däremot gillar han inte så mycket att leka med bilar, bara om man kan tävla med bilarna på något sätt.

2 kommentarer:

  1. onnea.onnea 6-vuotiaalle ja pikaista paranemista potilaille!
    t.marja ja juha

    SvaraRadera