onsdag 14 mars 2012

Syrenkvistar och gammal skänk


En stor fördel med stor och varierande tomt är att det finns många arter att plocka av och ta in i vas. Tyvärr har vi inte gamla knotiga fruktträd, endast ett äppelträd fanns på tomten när vi köpte huset, och det var halvdött och växte längs marken utan att ge frukt. Äppel- och körsbärskvistar tycker jag är de vackraste vårkvistarna, men syrenkvistarnas ljusbruna ton och vårgröna knoppar och blad är nästan lika vackra. Rönnen är en annan favorit, lite gråare och med "luddigare" knoppar och blad. 


Skänken har jag tyvärr ingen förebild på. Den har genomgått en ordentlig förvandling från en mörkrosaaktig färgton som påminde närmast om färgtonen på dåligt vispad vispgröt... Dessutom var färgen målad i väldigt tjocka lager. Nu är vi väldigt nöjda med den här möbeln som står i vårt vardagsrum. 


5 kommentarer:

 1. Itsekin poimin edellispäivänä syreenin, koivun ja norjanangervon oksia maljakkoon. Äkkiä ne, varsinkin syreeni, reagoi lämpimään, kun eilen jo oli huomattavasti pullistuneet ja vihreämmät silmut.

  SvaraRadera
 2. Joo, nyt pitäisi poimia jo uusia oksia. Ihanaa kun on kevät tulossa!

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder du har, otroligt fint ni har det där hemma!

  SvaraRadera
 4. Vilken härligt vacker avskalad skänk!Sedan var jag direkt tvungen att skriva av det kloka ordspråket. Vet inte ännu hur jag ska göra det till en väggtavla...

  Mycket trevlig blogg!!!

  SvaraRadera