söndag 11 mars 2012

Middagstips

Igår var vi fyra familjer som enligt den årligen återkommande traditionen åt middag tillsammans. Detta var fjärde gången så vi kan faktiskt kalla det en tradition. I år var det damernas tur att tillreda middagen och herrarna och barnen ägnade eftermiddagen åt uteaktiviteter. Det blev riktigt lyckat, så därför delar jag med mig av menyn här och har jag den samtidigt sparad för kommande behov. Alla tre rätter var så goda så att de är värda att laga och äta på nytt!

Förrätten bestod av en röra på avocado och räkor samt tomatbruschetta. 

Varmrätten var parmalindad oxfilé och till detta mandelpotatis med pesto på västerbottensost och enbär, samt kantarellsås. Receptet hade en av damerna hittat på matbloggen Bara en kaka till.

Desserten var Triple chocolate dream by Agnes från Halv åtta hos mig. Fantastiskt gott och after eight-chokladen gav lite variation till alla chokladkakor man ätit under årens lopp...

Behöver jag tillägga att damerna fick godkänt? Tyvärr lite tråkigt inlägg utan bilder nu, men jag hoppas läsaren kan föreställa sig hur snyggt det såg ut och hur gott det var ;-).

2 kommentarer:

  1. kuulosti ja näytti herkulliselta!
    Olisipa vielä suomeksi tämä suklaakakkuohje!

    SvaraRadera
  2. Hei Marja! Voin kääntää sen suomeksi sinulle!

    SvaraRadera