måndag 9 april 2012

PåskhelgenPåskveckan kom och gick. Minstingen blev opererad på måndagen. Halstonsillerna skulle tas bort, men sist och slutligen blev det bara näs-svalgtonsillen som avlägsnades eftersom den senaste antibiotikakuren hade gjort att halstonsillerna krympt. Själva påskhelgen bestod av fyra sköna dagar med både trevligt program och tid för att bara njuta här hemma. Helgens sista dag blev en fin dag som vi till stora delar tillbringade utomhus i solskenet här hemma. I år blev det inte så mycket påskpynt, varken påskgrässådd eller äggmålning prioriterades. Däremot fick vi njuta av vackra körsbärsblommor på kvistarna som vi fick när grannen sågade ner gamla körsbärsträd.En liten påskhäxa och en lite större påskhare. Storasyster gick tillsammans med en kompis i år och fastnade inte på bild här. Bilden är förresten tagen på gården till det hus min syster med man har köpt i vår by och flyttat in i i veckan.

Favoritblomman

Trött lillis efter operationen i måndags. Han repade sig dock snabbt.

4 kommentarer:

 1. Så herlig bilde av barna som er utkledd. Dette må være en påske-tradisjon vi ikke har her i Norge. Vi går "julebukk" til jul, men ikke til påske. Det ser så koselig ut!

  SvaraRadera
 2. Får man fråga var i Österbotten ni bor? Norra? Eller mer i söder? :-)

  SvaraRadera
 3. Ännu en fråga, angående er rörspis. Den är vacker :) var har ni köpt/hittat luckorna? Är de inre luckorna av glas?

  SvaraRadera
 4. Liv: Jo det är intressant att lära sig om traditioner på andra håll via folks bloggar.
  Anonym: Ganska nära mitten skulle jag säga så här utan att titta på kartan ;-)
  Emilia: Tyvärr är luckorna nya, vi hittade inga gamla lämpliga. De inre är av glas. Kommer inte ihåg varifrån vi beställde luckorna, ska kolla upp det. Återkommer med ett inlägg som besvarar dina frågor om rörspisen. Borde hinna med det i helgen.

  SvaraRadera