onsdag 18 januari 2012

Tillbakablick på projekt från 2011, del 2

Med risk för att tråka ut läsarna fortsätter mina tillbakablickar, jag bloggar ju bl.a. för att dokumentera arbetet med huset och tomten, och det är roligt att sammanfatta vad som har hänt. Tyvärr har jag inte foton på allt som gjorts, så jag kommer inte ihåg allting, men en stor del i alla fall. Den största saken som hände under fjolåret var att den del av huset som vi ännu inte hade i bruk blev färdigställd (nästan i alla fall) och ibruktagen, dvs. sydvästra ändan på övre våningen. Där har vi nu badrum, bastu, sjuåringens rum, ett arbets/pysselrum som inte ännu är färdigt inrett och bakom skorstenen en skrubb för allehanda friluftsutrustning. Badrummet och bastun blev klara i slutet på sommaren, och då flyttade även sjuåringen in i sitt nya rum. 

Ännu en bild på lilla Norrahammarkaminen, men den är så otroligt mysig, tycker vi. Skönt att elda lite före man går i duschen om man inte har på bastun. Vi håller ganska låg värme i badrummet.

Och äntligen fick vi börja bada bastu på nytt! Efter att vi bott knappa fyra år i huset. 

Sen gick det som det brukar gå... När man väl tagit något rum i bruk före det är helt färdigt brukar det stranda där ganska länge för oss... Kommoden är fortfarande i detta skick, bl.a. saknas knopparna. Vi har heller inga krokar där man kan hänga upp handdukar, och ingen gardin i fönstret. Och flera detaljer som jag ännu tänkt mig i inredningen saknas fortfarande. Men vi njuter ändå.

Och det är väldigt praktiskt med den här modellen på wc-stol när det skall städas!


 Sedan hoppar jag vidare till nya projekt. En viktig sak som hände inomhus var att 95 % av listerna är på plats nu, och flera ställen har fått ett sista varv målfärg. Ännu återstår sista varvet på en del detaljer här och där. I höstas fällde A också ett tiotal träd från det här området mot vägen. Sedan har sly tagits bort och marken jämnats till. Matjorden och gräsfröna hann vi aldrig med, tyvärr, men nya tag i vår. Vi är glada över förändringen redan nu, det här området såg riktigt hemskt ut. Längs med vägen har vi planerat in en syrenhäck. 


Slutligen ett möbelprojekt som blev klart. Skåpet i arbets-/pysselrummet. Jag är så glad över det. En förebild fanns i förra inlägget.


Det finns massor att skriva om vad gäller huset, men av någon anledning kommer jag inte riktigt igång med det jag tänkt göra, dvs. skriva om renoveringen rum för rum, från början till slut. Det skulle vara otroligt värdefullt att ha det dokumenterat, men det känns lite övermäktigt. Jag vet inte riktigt var jag skall börja. Om det finns önskemål får ni gärna hojta till i kommentarsfältet, jag vet ju att det finns folk med intresse för gamla hus som läser den här bloggen. Tidigare har jag fått önskemål om att jag skall berätta om vårt uthus (garage och snickarbod) och så har någon efterlyst mera inomhusbilder. Hoppas bara att kommentarsfältet fungerar nu. Kommentaren till förra inlägget kan jag inte läsa och det går heller inte att skriva fler kommentarer.


1 kommentar:

  1. Jag tycker fönstret är fint som det är :)

    SvaraRadera