söndag 15 januari 2012

Tillbakablick på projekt från 2011, del 1

I min genomgång av bilderna från fjolåret lät jag bilderna från byggprojekt och andra projekt vänta på en ny genomgång. Nu tittade jag igenom dessa på nytt och konstaterade att vi gjort en hel del som inte dokumenterats också. Nu följer en genomgång i två delar, där jag kort går igenom året utgående från de bilder som har tagits. 

I januari tog arbetsrummet flera steg framåt. Panel spikades upp på väggarna och väggarna målades ett par varv. Renoveringen av det gamla bordet påbörjades, nya lådor snickrades och ett söndrigt ben reparerades.
A snickrade och målade dörrkarmar och garagedörrar. Karmarna sattes på plats, medan dörrarna fick vänta till vårvintern innan de blev insatta.

  
I mars fällde A tre enorma granar. Det var inte bara positivt eftersom de bildat en vacker fond bakom huset, men eftersom de tog så mycket av kvällssolen bestämde vi oss för att vara så här drastiska. Det var inget litet projekt eftersom de växte så nära huset och var så stora. Granarna sågades till plankor senare på våren. Tre stora granar återstår att hugga ner denna vinter. 
 

I maj planterade jag strutbräken vid ena ändan av lekstugan. De växte bra under sommaren och visade sig vara ett lyckat drag i syfte att snygga upp området och minska på ogrästillväxten. Gräset som vi sådde i oktober 2010 grodde fint och bildade utan större ansträngning en fin gräsmatta. Vi kan rekommendera att så i oktober, gräset börjar gro tidigt, marken behöver inte vattnas eftersom den är så våt på våren, och underlaget håller att gå på snabbt eftersom det har pressats ner under hela vintern. Tyvärr hann vi inte göra på samma sätt på ett annat område i höstas, så nu har vi det framför oss i vår.
   

Detta skåp var ett av möbelprojekten som påbörjades.


Denna dörr skrapades och målades och blev badrumsdörr.

 


En ur personalen på den dåvarande sexåringens förskola målade en fin äppelträdsgren i flickrummet. 


Renoveringen av flickrummet tog fart på allvar.

  

1 kommentar:

  1. Vad härligt det ser ut att bli (ha blivit?)! Jätteskoj att få ta del av bilder från er renovering.

    SvaraRadera