måndag 2 januari 2012

Glimtar från 2011, del 1

Nu är vi hemkomna från en två dagar lång nyårstripp. Först besök hos farmor och farfar, sedan mycket lyckat nyårsfirande hos goda vänner och slutligen nyårsdag hos mormor och morfar. Jag har de senaste tre åren gjort en fotobok om familjens år, och nu tänkte jag ta en kort sammanfattning här på bloggen också. Eftersom det börjar var sent nu delar jag in glimtarna från 2011 i två delar. Först alltså lite om januari till juni.

I januari njöt vi av snömängden och möjligheterna till skidning, skridskoåkning och andra uteaktiviteter. En natt övernattade A och de två äldsta barnen i tält på gården. Det var sagolikt vackert med all snö, men vissa problem var det också med vädret. Kylan gjorde att bilarna vägrade starta ibland, och jag körde också fast ett par gånger på vår oplogade väg.
I februari provade de två äldre barnen första gången på slalom. Det var riktigt roligt genast första dan! Vi fortsatte också med andra uteaktiviteter och var förvånansvärt friska hela vintern.I mars firades vår nyblivne femåring. Drivorna var höga fortfarande.I april återkom blåsipporna. Påsken inföll sent, var vacker och då lunchade vi även första gången utomhus på långfredagen.I maj fick minstingen sin tvåårspresent ett par månader i förskott. Vi njöt av att vara ute på gården och morsdagspicknickade i närområdet. Dessutom genomlevde vi den häftigaste spysjukan som den här familjen hitttills har haft.


I juni firades sjuåringen och samtidigt också tvååringen lite i förskott. Vi jobbade i trädgården, njöt av sommaren och fick nya unghöns. Midsommar firade vi tillsammans med goda vänner i Sibbo skärgård, och reste lite i södra Finland efter det.
Återkommer senare med del två. Gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar