måndag 25 juni 2012

Midsommarminnen

Här i Österbotten var det härligt midsommarväder hela helgen och vi har njutit av gott sällskap och god mat på inte mindre än tre ställen. Midsommarafton och drygt halva midsommardagen tillbringades på en vacker holme i skärgården.

Badtunnan användes flitigt eftersom den bråddjupa stranden inte var så barnvänlig. Med tre åttaåringar, tre sexåringar, en treåring, en ettåring och sex vuxna var det full rulle. De äldre barnen sov tillsammans på loftet, ett fint minne för dem.


Ett simmande rådjur:


En minst sagt delikat midsommartårta, receptet finns här. Marängbotten, rabarbercurd, yoghurtgrädde, färska jordgubbar och riven vitchoklad. Mumsigt!


Koncentrerade vassbåtstillverkare i vassen:


Somrig och blåsig båtfärd.På de två andra ställena, hos far- och morföräldrarna, blev inte så många foton tagna. Bra hade vi det där också! På söndag fick barnen åka motorcykel med morfar, och det var så här roligt och spännande.


Slutligen gott folk: Använd flytväst och se till att båten är i sjödugligt skick! Tre ur vårt midsommarsällskap räddade två människor i sjönöd i sista minuten, endast näsan och glasögonen syntes på den ena när de kom fram med båten. Tack och lov att allt gick bra!

3 kommentarer:

 1. Vilken mysig midsommar! Jag lämnade en fråga på ditt inlägg "julkök" och undrar om du skulle vilja svara på den? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Roligt med andra som håller på med gamla hus och har hittat hit! Vårt kök är från Byskata snickeri i Terjärv. Aktiviteten lär dock vara på sparlåga eftersom ägarna håller på och pensionerar sig. Vet dock att liknande kök tillverkas på andra ställen, kan kolla upp ett ställe så återkommer jag. Bra att du skrev hit också, har inget system för att kolla upp kommentarer på gamla inlägg. Lycka till med köksprojektet!

   Radera
 2. Tack för ditt svar :) har kikat runt mycket på din blogg för inspiration!

  SvaraRadera