torsdag 14 juni 2012

Läsvärda bloggar

Det finns många fina bloggar att upptäcka när man går över språkgränsen till finska Finland. Jag tänkte tipsa om två som jag hittat ganska nyligen och som jag regelbundet går in på och läser:

Aamu omenatarhassa. Anna skriver om sin vardag, huset från 1920-talet som hon och hennes familj bor i och den fina trädgården. Otroligt fina bilder precis i min smak, pastellfärger, gamla möbler och loppisfynd. Inspirerande och ödmjukt. Vackert helt enkelt. Hittade hennes blogg när hon hade kommenterat ett av mina inlägg.

Kaikki kotona. Sirkku är 13-barnsmor och bor i höghus i Gräsviken i centrala Helsingfors med sin familj. Värdefulla vardagsbetraktelser som ger ett annat perspektiv på livet. Hittade bloggen via en bloggtipsnotis i tidningen Kotivinkki.
 
Ikväll har jag varit på picknick vid havsstranden i närheten av jobbet med ett gäng kolleger. Nu sitter jag i soffan med ett glas iskall lingonsaft. Jag hör ljudet av vår traktor Brunte där ute, det är A som jämnar till jorden på tomtområdet där vi så småningom ska så gräs och utvidga gräsmattan. Nu skall jag ta tag i tvätten som behöver hängas upp. Imorgon väntar trädgårdsfix på förmiddagen och senare på eftermiddagen ska jag och barnen åka iväg och träffa några väninnor och deras barn.I vår trädgård blommar bl.a. löjtnantshjärtan och klematis nu. Jag hoppas på en fin dag för trädgårdsfixande imorgon. 

2 kommentarer: