onsdag 28 april 2010

Dagens bröd


Hos oss är vi ganska olika när det gäller bakning. Den ena gillar att baka bröd och bullar, den andra gillar att baka kakor och muffins. Den ena bakar när som helst och hur som helst, den andra bakar när läget är under kontroll eller när det är kalas på gång. Resultatet blir att den ena bakar hela tiden (nästan varje dag) och den andra bakar mer sällan (håller istället på med ett ständigt städande). Ibland kan det dock uppstå problem då den andra tycker att den ena ibland också kunde slutföra något byggprojekt istället för att baka hela tiden. Hänger ni med? Vem är vem?

Vi har gradvis börjat värdesätta mer och mer det äkta och hemlagade och ratar så gott som allt som innehåller tillsatser. Mats-Eric Nilssons föreläsning och bok gav en extra kick. Det känns speciellt roligt att kunna baka med ägg från egna höns och sedan ett år tillbaka har vi köpt högst fem brödpåsar, resten är hembakt.

Dagens bröd: Grovt veteformbröd. Vetet har vajat på grannens åker och malts av makens morfar i en över 200 år gammal kvarn. Degen har knådats av familjens far. Resultatet blev ett härligt sprött och luftigt bröd. Och gott smakade det.

4 kommentarer:

 1. Kul! Nu är jag med!
  Kram, Nina

  SvaraRadera
 2. Jag vet vem som är vem, men läser mellan raderna att du ändå gillar läget (det måste du ju göra)!? :)

  SvaraRadera
 3. Tervetuloa kurkistamaan mun uuteen blogiin;) Tänne tulen uudestaan!

  SvaraRadera
 4. Nina: Kul att du hittade hit!
  Criss: Visst gillar jag färskt bröd!
  Mari: Tervetuloa uudelleen!

  SvaraRadera