måndag 3 maj 2010

Kalla vårdagar

Valborg och första maj var kyliga och grå här hos oss. En delikat middag i hos goda vänner förgyllde valborgsmässoafton och på första maj deltog vi i byns fest där majstången nedan stod i centrum. Kallt men trevligt, och det regnade åtminstone inte.

Tog en tur på tomten idag och kollade läget. Det ser dåligt ut med gräsmattan ställvis, tyvärr. Hoppas den tar sig ännu, men jag är illa rädd för att vi får så nytt på ganska många ställen. Blåsipporna ser desto bättre ut.


Här och där finns det röda sippor, generna har spelat blåsipporna ett spratt.

Odlingslådorna fixade vi förra sommaren och i år ska det bli två eller tre till. Vi placerade dem på varmaste stället så att jorden skulle bli "såningsbar" så fort som möjligt. Det funkade dock inte alls. Här höll sig snön kvar nästan längst p.g.a. att de stora mängderna snö från taket landade just precis här.
Snart åker vi iväg till Italien. Enligt väderprognoserna finns det risk för att det inte är så mycket varmare där än här, och dessutom kan det vara regnigt. Vi får hålla tummarna att prognoserna inte stämmer. I annat fall är det bara att gilla läget, njuta av god mat och gott sällskap, samt strunta i vädret. Vi får ju i alla fall nya upplevelser och ett avbrott i vardagen.

4 kommentarer:

 1. Hittade er blogg via en kommentar ni lämnat på Lundagård. Va skoj att läsa om hur ni har det! Och beundransvärt det ni gjort med huset! Hoppas allt är bra mer er! Ha en skön resa till Italien! h, Juanita

  SvaraRadera
 2. Så roligt att se era renoveringsbilder, alltid roligt att gå tillbaka och titta ibland och konstatera att det hänt en hel del!

  Hoppas vädret blir bra i Italien, ha en underbar resa tillsammans!

  SvaraRadera
 3. Riktigt trevlig resa och grattis till tennbröllopet önskar vi er här söderifrån!

  SvaraRadera
 4. Hej! Hittade din blogg via Lundagård, roligt att titta in hos er och se hur ni har det!

  SvaraRadera