onsdag 26 maj 2010

Vår resa

Nu börjar det vara dags för ett inlägg om resan, det börjar ju trots allt vara över två veckor sedan vi kom hem. Ett litet plock av bilder och en sammanfattning av den första delen av resan följer alltså.

Vi flög till Bergamo och hyrde bil på flygplatsen. Sedan körde vi söderut mot Genua, först i bergigt landskap, sedan över Poslätten och till sist i en dal längs med en flod. Strax norr om Genua checkade vi in på en trevlig bed and breakfast i en by uppe i bergen. Nedan en vy ner mot dalen från vårt boende följande morgon. Molnen låg lågt nere och vädret var fuktigt och ganska kallt. Typiskt höstväder enligt vår värd.


Sedan körde vi ner längs den liguriska kusten. Vägen bjöd på vackra vyer med havet på höger sida och bergen på vänster sida. Vår B&B-värd rekommenderade byn Camogli som ett pittoreskt ställe för lunchpaus och här stannade vi också. Det blev spagetti med fisk och skaldjur på en liten restaurang precis vid byns hamn och en promenad längs strandstråket.


Resan fortsatte längs kusten till vårt huvudmål, Cinque terre (fem världar), natur- och kulturvärldsarvet i form av fem små byar uppe i klippor vid medelhavskusten. Vi besökte den nordligaste byn Monterosso. Nedan citronodling i byn.


Sedan körde vi på slingrande vägar inåt land en bit och hittade till sist vårt otroligt härliga hus där vi skulle bo de kommande två nätterna. På kvällen blev det liguriska specialiteter, bl.a. kanin, i en "avkroksrestaurang" i en sidoby. Maten var fantastiskt god och billig, efterrätter för 2-3 euro är ju inte vanligt i Finland.
Toscana och Pisa fanns på nära avstånd, så följande dag besökte vi det lutande tornet, universitets botaniska trädgård och Pisas gamla centrum. Pizza på dagen och en ny förtjusande avkroksrestaurang på kvällen. Husets antipastitallrik för två - 8 euro. Och fantastiskt gott igen.


Vy mot havet på väg "hem" till Casale di Pignone från Pisa. Detta är från den vackra vägen mellan La Spezia och Portovenere.


Ett par bilder från byn Portovenere. Fascinerande bebyggelse.2 kommentarer:

  1. Blir hungrig och snål nu. Låter som en bra resa!

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vi har använt färgpigmenet Italienröd från Hangö färg och är väldigt nöjda med färgen. Vet förstås inte hur det kommer att se ut när vi målat andra varvet, men troligtvis ändrar det inte så mycket.

    Väldigt inressant projekt ni har på gång. Ni har säkert redan en massa jobb bakom er. Väntar på att få se mera bilder på ert intressanta projekt. ;)

    SvaraRadera