söndag 11 april 2010

Vårgrönt och matplats

Den här tiden på året är grönt extra skönt tycker jag! Vi fick det här fina hjärtat av Aja på Lundagård en gång och det har fått pryda våra blomkrukor sedan dess.

Vår matplats är ganska karakteristisk för möblerna i vårt hus. Så gott som allt vi har är gammalt som antingen har fått behålla sitt slitna utseende eller är upprustat, eller så är det A som har snickrat det, eller så är det köpt på Ikea. Inga stora ekonomiska satsningar på möblerna här alltså. Gärna skulle vi ha mycket mera gamla möbler, men ofta är det en hel del arbete med dem och det gör att vi får ta till Ikea ibland för att det skall vara praktiskt att bo i vårt hus. Uthuset är fullt med kommande projekt, och halvfärdiga projekt finns lite här och där ;).

Matbordet har A snickrat och inspirationskällan har varit en gammal hyvelbänk. För tillfället har vi nio stolar kring bordet, och av dem har han snickrat två, fyra är vintage, två är från Ikea och en är köpt i en möbelaffär.


Vi samlar på gamla stolar av den här sorten till vårt matbord, så om någon har en extra stol som tar utrymme i uthuset är det bara att ta kontakt ;). De som är ok har vi bara tvättat, medan de som har varit målade med tjocka lager plastfärg har vi tagit bort färgen av och målat med linoljefärg. Vi har några på lager som borde fixas upp ännu. Tycker det är så skönt att återanvända det som finns istället för att nöta upp nya resurser, och det är roligt att möblerna har en historia.

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Tack för din fina hälsning hos mig! Vad roligt att du skrev en hälsning, annars hade jag inte hittat till din blogg! Vilka fina bilder du har, jag ska genast bekanta mig närmare med det du skrivit tidigare. Jag är sjukledig nu och har gott om tid! :)

  Ha en fin vecka! Nu är vädret på vår sida i alla fall. (åtm här nere i sydvästra Finland)

  Kamomilla

  SvaraRadera
 2. Va mysigt med dendär gunstolshörnan!

  Kom att tänka på din gamla skrivbordsstol från barndomshemmet. Kunde den passa kring matbordet?

  Även här sticks det ner hjärtan i blomkrukorna :)

  SvaraRadera
 3. gungstol menade jag om du blev och fundera :)

  SvaraRadera
 4. Kamomilla: Kul att du kikade in och välkommen åter!
  Criss: Vilket minne du har! Fick faktiskt fundera lite för att förstå vilken stol du menade. Tror faktiskt att den är i användning som skrivbordsstol fortfarande, ska ta en titt på den nästa gång.

  SvaraRadera
 5. Ja, den skulle ju ha en historia :)

  SvaraRadera