torsdag 12 maj 2011

Renoveringsuppdatering

Storasysters blivande rum borde vi gärna få helt färdigt till måndag då en bekant kommer och målar en liten väggmålning där. Tyvärr är inte förutsättningarna de bästa då all min tid går till att få vardagen att löpa, och A är sjukledig igen och borde ligga och vila hela tiden. Sätter in några bilder på läget ändå. Jag hoppas verkligen att det inte räcker alltför länge innan jag får sätta in bilder på ett åtminstone nästan färdigt rum...

Väggen mot arbetsrummet består av råspont. Här ska ett gammalt skåp stå närmast dörren och sängen mot hörnet.

Sydväggen. Säng alltså inplanerad till vänster om fönstret och en byrå till höger om fönstret.
 
Västväggen. Vårt gamla köksbord som stått i uthuset ska piffas upp lite och bli pyssel-/läxbord. Lådorna i den höga byrån är av A3-storlek, och vi hoppas att den ska bli bra förvaring för pysselgrejer och småprylar då hon inte har något vanligt skrivbord.
  
Nordväggen mot badrummet. Den 30 cm grunda "fördjupningen" ska delas in i ett skåp med två dörrar och en öppen bokhylla. 
  
Golvet är ett kilsågat grangolv och behandlades redan innan vi satte upp mellanväggen mot arbetsrummet. Det är lutat och vitoljat. Ytbehandlingen är vi mycket nöjda med, passar perfekt i sovrum och lent att gå på. Däremot är kvaliteten på själva trävirket så bra.
 
Taket är av pärlspont. Vi har inte varit så noga med att ha exakt likadan panel överallt, och det var det inte från början heller här. Där det har varit möjligt har vi sparat gammal takpanel, men här skulle det ha blivit för arbetsdrygt.
 

6 kommentarer:

 1. Härliga golv och väggar! Verkar vara ett stort rum. Vilken njutning att få inreda det där sen :)

  SvaraRadera
 2. Tack! Jo rummet är stort, nästan 13 kvadrat, men svårmöblerat p.g.a. fönstren och en bred dörr.

  SvaraRadera
 3. Hej! Ser ut att bli ett sött rum. Hur står det riktigt till med A? Tyckte du skrev om härnskakning här nånstans också tidigare...

  SvaraRadera
 4. Tack, tack. Står int så bra till. Tyvärr kom hjärnskakningssymptomen tillbaka och trots flera dagars vila har det inte blivit bättre. Läkartid på tisdag så då får han förhoppningsvis en tid till magneetröntgen.

  SvaraRadera
 5. Låter inte bra. :( Hoppas de hittar felet...

  SvaraRadera
 6. Beklagar hjärnskakningen... hade inte hört om det. Hoppas han blir återställd snart!

  SvaraRadera