tisdag 26 oktober 2010

Höstlovsglimtar

Familjen passade på att ta lite höstlov i samband med att A och Storasyster var lediga. Det blev en tur norrut till far- och morföräldrar, älgjakt för A och också helt vanliga hemmadagar. Idag började den efterlängtade förskolan igen för storasyster. Spelet med Lena Anderssons härliga bilder fick vi av våra senaste gäster, och det har vi spelat många gånger med barnen. SÅ mycket roligare att spela kort med så här estetiskt tilltalande bilder.



Lite hemmajobb blev det också för A, ett nytt färglager på köksgolvet som fick torka i fred då fru och barn var borta. Golvet hade slitits ordentligt vid matbordet och blivit svårt att hålla rent där barnen klottar som mest. Det är praktiskt med målade golv, lite slipning och ny färg på "bara" och golvet är snyggt igen. Vårt köksgolv är original från 1830-talet. Färgen vi målat med är Tikkurilas Permo. Ytan är egentligen lite för glansig, men den mattas av så småningom, och vinsten är att golvet är extra lätt att hålla rent nu.





Här kommer en av höstlovets produktioner. Storasyster ritade och skrev en fortsättning på Madickenpjäsen hon såg i somras. Den slutade med att Madicken fick en lillasyster och här kommer alltså pärmen till fortsättningsdelen ;). Det röda är ett paraply.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar