söndag 1 augusti 2010

Ny start...

Det börjar vara dags att köra igång igen efter en lååång paus. Sommaren har varit fantastisk hittills och augusti är ju ännu kvar! Konstaterade att jag inte ännu har lagt ut bilder på hur vårt hus ser ut för tillfället, så det får bli temat för detta inlägg.


Till vänster om grusgången som leder upp till huset har vi i sommar röjt bort en hel del sly. Detta område har vi valt att inte annars röra desto mer genom att anlägga gräsmatta, rabatter o.dyl., utan det ska få vara lite mer orört här. Orsaken är att området till en stor del är täckt av blåsippor.

Kvisten har fått en del detaljer på plats under sommaren. Ännu återstår ett triangelformat blindfönster som kommer att komma ovanför lampan. Tror det får bli till nästa sommar. Kvisten står på kilstenar, medan resten av huset har naturstensgrund. En betongkrans har gjutits innanför grunden för att förstärka den, eftersom den inte verkade så stadig när vi började på med renoveringen. Nästa sommar är det tänkt att huset ska få en andra omgång rödmyllefärg. Kvistfasaden har målats ett andra varv i år, pigmentet som användes är ockragult.

2 kommentarer:

  1. Ett sånt vackert hus ni har, symmetrin är så vilsam.

    SvaraRadera
  2. Vilket jobb ni har gjort när man jämför med "före" bilden! Vackert hus!

    SvaraRadera