söndag 29 augusti 2010

Morsvila inklusive Juthbacka marknad

Förra helgen hade vi tillsammans med tre kompisar morsvila ute på en holme. Jag tror att namnet härstammar från gamla husmorssemestrar som ordnades i Larsmo förr. Vi tycker att termen passar bra för vår sommarsemester som nu gick av stapeln för tredje året i rad.

Vi inledde med Juthbacka marknad på fredag kväll. Sedan körde vi en bit söderut och ut med båt till den otroligt vackra holmen, och som tur var det månljust och klart, för det hade hunnit bli ganska mörkt. Följande dag tog vi en skön skogspromenad då vi hade turen att hitta en hel del svamp som tillreddes senare. Dessutom hann vi sitta och njuta på terassen, elda för att få varmvatten i badtunnan och tillreda en trerättersmiddag. Efter middagen blev det bad i tunnan och bastu. Otroligt skönt! Hade inte kameran med på morsvilan, men sätter istället in bilder på mina Juthbackafynd. Var speciellt nöjd med att jag i år lyckades pruta en hel del, och gick därmed rent av på vinst, eller hur ;)?

Den här lilla smörbyttan från Rörstrands har jag länge önskat mig och nu hittade jag den äntligen till ett bra pris. Nu får den något sneda pelargonen i kvisten bo här.


Kruskaveln som jag köpte åt brödbagaren i familjen är nytillverkad. Den vita Arabiaskålen var ett verkligt fynd enligt mina mått mätt, men vågen köpte jag i hastigheten utan att tänka på att den saknade skål. Apoteksflaskorna var smågulliga. 25 euro för allt detta tycker jag var helt ok. Jag köpte också krokar till badrummet av Lundagård. Får hoppas att de kan sättas upp i höst. Badrummet har varit på is länge, trots att det inte återstår så mycket för att få det färdigställt.

3 kommentarer:

  1. Hej Pia! Jag stötte av en slump på din vän Christa här i Borgå en dag förra veckan. Hon kom ihåg att hon nån gång träffat mig tillsammans med dig i Åbo. Jag är väldigt fascinerad av att hon kom ihåg mig! Det är ju en tid sen vi var i Åbo... Själv har jag tyvärr inte på långt när ett så gott minne... Hursomhelst så tipsade hon mig om din blogg. Och oj vad roligt det var att komma in och kika här! Minns att Nina för många år sen berättade att ni köpt ett gammalt hus som ni skulle renovera. Så det var riktigt roligt att få se det nästan "live" så att säga. =) Det är faktiskt en dröm jag själv har, att få renovera ett gammalt stockhus. Men här i söder måste man vara miljonär för att kunna göra det... Så tills jag vinner på lotto får jag nöja mig med det 1950-tals hus som vi för tillfället bor i och renoverar. Många varma hälsningar från Borgå! Ha en skön höst! Kramar av Ina :)

    SvaraRadera
  2. Oj va roligt Ina att du hittade hit! Skulle vara trevligt att höra mera om hur du har det! Tyvärr är jag grymt inaktiv feisbookare, antar att det annars skulle gå att hålla kontakt den vägen... Via Nina har jag hört en del och du hittar ju mig den här vägen. Och så hoppas jag du meddelar om du börjar blogga ;). Ge inte upp dina husdrömmar, det kan ju dyka upp något fynd i något skede! Ha en skön höst du också! Kramar!

    SvaraRadera
  3. SELL-BUY-RENT LOPPIS erbjuder bord från 10,00€ i vecka till jutbacka besökare, sista möjligheten att få sålt sina prylar kom in.

    SvaraRadera