lördag 7 augusti 2010

Grävjobb

För ungefär en vecka sedan såg det ut så här på vår gård. Lyckligtvis blev resultatet så mycket bättre! Det känns superskönt att igen ha utvidgat reviret lite på tomten. Ett tillfälligt biltak har rivits, en del träd har fällts (av vilka ett par jätteträd krävde vinsch för att inte förstöra uthuset), en hel del ris har samlats ihop och körts bort (typ sex traktorkärror fulla), stenar har gömts undan, stubbar har dragits upp och körts bort osv. osv. Återkommer till resultatet en annan gång. Det lilla röda huset till vänster är vårt hönshus där tre hönor bor. Uthuset på bilden har vi en del planer för, mera om det senare.

Vi fick låna en grävmaskin. A grävde duktigt och dessutom fick vi hjälp av svärfar. Nedan andra och tredje generationens grävare.

Talkot vi hade i torsdags var fantastiskt bra! Tack vare många snälla, duktiga och framför allt starka människor som gav av sin tid slapp A förstöra sin rygg som inte riktigt är i toppform för tillfället. 40 ton grus jämnades ut. Det var också trevligt att sitta och äta tillsammans i den ljumma augustikvällen.

1 kommentar:

  1. The last photo is like a ilustration to one of Tove Jansson's novels from "Sommar" book!

    Take care, best greetings from Poland guys!:*

    SvaraRadera