söndag 23 september 2012

Söndag på holmen

Det skulle finnas hur mycket som helst att blogga om men då tiden inte räcker till för tillfället så blir det väldigt sparsamt just nu. Här kommer några bilder från dagens utflykt ut till holmen. Det var andra gången för mig, men A och barnen har varit här nästan en hel helg när jag var borta tidigare i september. Lite före elva kastade vi loss. 6-åringen njuter av att få sköta praktiska saker med båten. Båten köpte vi av säljarna i samband med stugköpet.


Framme vid holmen började solen snart skina, medan vi såg att det var mulet och dimmigt längre in. 
 

Själva stugan är ett nätförråd från 1935 som byggts om och byggts till i omgångar. Bakom stugan finns en bastu som blivit byggd som fiskarbastu samtidigt som stugan. Bryggan är i farligt dåligt skick och behöver åtgärdas nästa sommar, då vi också behöver bygga ett utedass. Själva husen tänkte vi inte göra så mycket åt i det här skedet. Tomten är en arrendetomt.
 

A hade städat upp på utsidan och gjort underverk med grästrimmern när han varit här med barnen tidigare. Nu syntes vinbärsbusken vid husväggen.

 
Idag gjorde vi en utflykt till andra sidan holmen, plockade lite lingon, tog mått på stugan och mätte ut tomten med tanke på kommande planering.
 
 
Och så grillade vi korv och åt äppelkaka till efterrätt.
 

Vi hängde upp stormlyktorna som vi skaffat. Här ser man de stänkmålade innerväggarna.


Och här den vackra ådrade dörren, ett hantverk av den äldre mannen som vi köpte stugan av. Vi gillar speciellt att det har använts gedigna material här. Trots att vi är glada över att ha fått köpa stället, känns det ändå sorgset att paret som trivts så bra här var tvungna att sälja p.g.a. hälsoskäl.

 
Bastubyggnaden finns snett bakom stugan.
 
 
Vi planerar att fälla björken till höger om stugan för att på så sätt få sjöutsikt från bastukammaren.8 kommentarer:

 1. Vad fint! Lyckans er... Där kommer ni att ha många fina somrar!

  SvaraRadera
 2. Å vilket underbart ställe ni köpt!!! Blir nog många fina sommarminnen att samla på där!
  Hoppas ni har det bra! Minns med glädje besöket hos er i somras! :)
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Tack S o J! Ser verkligen framemot nästa sommar, och visst är det härligt att vara där ute redan nu! J: jo det var jättetrevligt att ni kom och hälsade på! God fortsättning på hösten!

  SvaraRadera
 4. Hej! Reklam för bloggen din hos mig! :-)

  SvaraRadera
 5. Hej! Vet inte hur ofta du kollar här, men detta går ju till mejlen din! Hör och häpna, men om ni bara är hemma och har möjlighet så kommer vi gärna ut en sväng nu torsdag, fredag, eller söndag. (lördag borde kanske också gå)och kollar råspisen och pratar lite hus! ;-) Den där lugnare dagen kommer ju aldrig så vi bara tar oss tid. vi murar under råspisen nu och ska väl börja söka murare här som nästa. Hoppas ha något slags golv i köket till sommaren. Borde väl söka upp ett telefonnummer så jag kan ringa hellre. Ngn kvällsknyck ca 17.30-tiden? dagtid är vi också lediga...

  SvaraRadera
 6. Kristofer från Falun7 januari 2013 01:23

  Hej P o A! Kom på att jag skulle söka rätt på din blogg och uppdatera mig lite. Ser att ni sökt er ut i skärgården, härligt! Känner själv att det är en fantastisk plats på jorden. Var faktiskt upp t Seskarö (Haparanda skärgård) i oktober m Elsa o Vera o fiskade löja. Förresten har vi en tjejtrippel nu. Hanna föddes i somras. Ha det gott allihopa.

  SvaraRadera
 7. I believe there is a correlation between this trend and the enhanced
  interest in entertainment news.

  Visit my webpage; flex belt review

  SvaraRadera
 8. Hej! Jag hoppas ni nu hunnit njuta av ert sommarställe i dessa varma dagar! Antar att du får mejl när någon kommenterar här. Jag tänkte bara berätta att vi troligen får muraren till bygget nu mitt i veckan och arbetet med att få råspisen inleds!!! Vi har ju använt oss av bilder från er, från Yngves släkthus och från en i Björkö. :-) Och välkomna ut om ni hinner och vill och har vägarna förbi! Och tusen tack för senast, vi kunde ha pratat och tittat på ert hus hur länge som helst!

  SvaraRadera