måndag 27 augusti 2012

Villaavslutning med guldbröllop

 
I helgen firade vi svärföräldrarnas guldbröllopsdag på deras sommarstuga. Det blev en lyckad fest med god mat fast jag säger det själv (maten var vårt bidrag) och fantastiskt bra program (som vi inte bidrog till så mycket). Vädret var också vackert och eftersom det var villaavslutning blev det också fyrverkeri och fina eldar senare på kvällen. Här kommer en liten bildkavalkad.
 

Hembakt knäckebröd, limegravad lax, räkor, laxcheesecake på malax-limpsbotten, kräftor, rökt sik, melon, tjälknöl på älgstek, dubbelmarinerad grisflé, bacon-potatissallad, mozzarellasallad och köttbullar. Smaskens!


 

 
 
Klädkoden var vintage. A:s systrar och syskonbarn hade fixat ihop en modeshow med en massa gamla kläder från olika årtionden, här fanns allt från svärmors förlovningsdräkt till systrarnas studentklänningar. Massor med kläder och det mesta hemsytt! Treåringens skjorta är från slutet av sjuttiotalet och kavajen från början av sjuttiotalet. Själv hade jag en citrongul klänning från början av sextiotalet. Annat program som de andra hade fixat var en sketch där svärföräldrarna var rollfigurer och en klassisk bröllopsfrågesport (hur väl känner ni varandra...).
 
 
 En rekonstruktion av brudbuketten.
 

En av desserterna, hallonmoussetårta på chokladbrowniebotten. Receptet finns på tasteline.com.
 
 
Enkelt pynt med blockljus i gamla glasburkar i olika storlekar och rönnbärskvistar på borden. Sand i bottnen håller ljusen på plats. Och stormlyktor i tälttaket.
 

2 kommentarer:

  1. Ser ute som en riktigt lyckad fest! Roligt med klädkod, det är inte så vanligt här har jag för mig.

    SvaraRadera
  2. Jo lyckat var det! Klädkoden var nog ganska inofficiell eftersom vi bara var närmaste familjen, 17 personer, men alla hade faktiskt någonting gammalt på sig. Utom brudparet då, det var ju en överraskningsfest.

    SvaraRadera