måndag 26 december 2011

Julköket

Mitt fotointresse är ganska litet och det är väldigt sällan jag orkar börja fotografera inomhus den här tiden på året då det är så mörkt och bilderna blir så dåliga. Idag fick jag lite inspiration och släpade fram stativet. Här kommer några halvmörka bilder från vårt kök. Håll tillgodo ni som under min bloggtid efterlyst inomhusbilder ;). Jag planerar att i början av nästa år börja gå igenom vår husrenovering från början till slut, rum för rum, här på bloggen. Risken är dock stor att detta stannar på planeringsstadiet, men jag hoppas jag skulle komma till skott denna gång, skulle vara roligt att ha en renoveringsberättelse dokumenterad. Det har trots allt varit en hel del svängar i den här processen, och helt klara är vi ju inte ännu heller. Nu först en 360 graders sväng i vårt kök. 

Råpisen har redan synts ett antal gånger här på bloggen

Råspisen eldar vi i så gott som varje dag, medan vedspisen används främst då det är riktigt kallt

I år blev det pepparkakor i fönstren, något jag alltid förr pyntade med när vi bodde i radhus. Kom ihåg det då jag såg Livs julpynt. 

Matbordet har A snickrat
 
Gungstolssittplatsen har fått en ny lampa, 5-åringen vred sönder den förra i sin obetänksamhet när han undersökte den... 
  God fortsättning på julen! Vi har ännu lång tid kvar att njuta, trots att marknadskrafterna vill få oss att tro att julen är slut, vi måste börja springa på julreor, konsumera nytt nyårspynt och börja vänta på våren. Leva i nuet och slow living känns som ett betydligt vettigare alternativ från mitt perspektiv sett åtminstone.

11 kommentarer:

 1. Vilket mysigt & härligt kök ni har med massor av plats för familj och vänner!

  SvaraRadera
 2. Håller med om det sista! Mysigt o trevligt kök. Vi funderar av o an på vårt,
  öppen spis eller ej... I ritningarna blev det bara vedspisen nu... Ångrar mig lite då jag ser ert! Har tid att tänka ännu.

  SvaraRadera
 3. Anonym: Tack!
  Sabina: Jo, det är inte lätt att bestämma hur man ska prioritera. I vårt fall stod ju spisen där redan, så den fanns inte på listan när vi gallrade mellan vad vi skulle satsa på. Jag skulle nästan rekommendera att inte pruta på råspisen, men som sagt det finns mycket man vill ha och allt kan man inte få. Vi gav upp glasverandan och öppet upp till nock på övre våningen för att projektet skulle kosta mindre tid och pengar.

  SvaraRadera
 4. Hei, ihana blogi ja koti sinulla! Tää onkin hyvää ruotsinkielen muistelua lukea tätä :) Jos ymmärsin oikein, niin suomeksikin saa kommentoida? :)

  SvaraRadera
 5. Hej, o hälsninga från Vanda av en f.d. Murick-bo! Va mysigt ni har'e! S

  SvaraRadera
 6. Så koselig!!!
  Gode juledager til dere videre.

  Liv

  SvaraRadera
 7. Tiina: Kiva että löysit tänne. Suomeksikin saa kommentoida!
  S: Too en stånd, men saan håksa ja vem e var. Trevlit ti rååk aader f.d. Murick-boa jer. Hoppas allt e bra medde. Välkommen åter!
  Liv: Tack det samma!

  SvaraRadera
 8. Ja tänk vad skönt att man inte behöver skaffa sej mera saker... att springa o shoppa hör inte till mina intressen heller numera, förutom loppisshopping nu som då. Kan det vara ålder(dome)n? K tänkte eventuellt snickra ihop ett matbord av tjocka ekplankor till vårt nya hus också. Få se om han tar sej tiden.

  God fortsättning och gott nytt år!

  SvaraRadera
 9. C: Ja sidu, vi e ju så mogna nuförtiden... kanske vi börjar ha vad vi behöver. I mitt fall handlar det också om ren lättja, att spara pengar och att hellre vara hemma och pyssla på och njuta när man är ledig. Sen känns det extra jobbigt att fara iväg för att shoppa "akuta" saker, som igår när vi for iväg för att handla hela mjukisbyxor åt storebror istället för alla urvuxna söndriga. Fullt med folk.

  SvaraRadera
 10. Underbart vackert kök! Jag har lånat några bilder av dig till min blogg och självklart skrivit att det är dina bilder ;) Jag undrar varifrån ert kök är? är det månne Ikea? Jag och min sambo har precis börjat renovera en gammal bondstuga och jag letar inspiration och fina idéer.

  SvaraRadera
 11. Så härligt stort kök ni har!!

  SvaraRadera