lördag 12 juni 2010

Garagebygge

Ett av de alldeles för många projekt som vi har på gång för tillfället är garagebygget. Det påbörjades i höstas då väggarna murades upp och har pausat över vintern. Nu har A kommit igång igen med brädslåning och grängning, dvs. första varvet rappning har sprutats på. Nästa vecka är det dags att rappa med kalkbruk och sedan skall ytan kalkas. Efter det är skall rödmyllan kokas så vi förhoppningsvis hinner rödmylla fasadbräderna före midsommar. Ovanför den murade delen kommer det att komma brädslåning också.

Garaget är alltså helt nytt men tanken är att det ska se ut som ett gammalt uthus/fähus. Längst till vänster blir det bil- och traktortak, i mitten varmt garage och längst till höger snickarverkstad. För stort komplex enligt min mening (101 kvadratm) då vi dessutom har ett gammalt uthus på gården också, men jag har blivit lovad att det inte kommer att stå en enda pryl på gården när garaget är färdigt! Och till sist en bild på baksidan.

2 kommentarer:

  1. "De blir hurja fint då dom gör sådär i gammal stil o sen då de ännu kommer rödmylla på, hurja fint" sa K då jag visade inlägget. Före det bad jag honom gissa storleken på garaget. 110 m2 var gissningen så inte så långt ifrån :)

    SvaraRadera
  2. Sijr bra ut, passligt stor. Ti mur ein deil för fähuskänslo hadd ja fantisera om å men e lämma. Husi ert heilt makalöst bussi! Vi köört förbi ein sein kväld.
    Mvh, Mälsor Kukkaoksa d.ä.

    SvaraRadera