måndag 29 mars 2010

Drömmen om Italien... Vi behöver lite hjälp!

Nu syftar jag inte på tv-programmet utan på vår egen dröm. Vi ska fira vår tioåriga bröllopsdag som infaller i juni med att åka till Italien på ett förlängt veckoslut i maj. Vi tar bara med oss vår yngsta som är åtta månader. Vi kommer att landa i Bergamo (nära Milano) på en onsdag eftermiddag och ska åka tillbaka på söndag förmiddag. Däremellan är allt öppet ännu.

Nu vet jag ju att det inte är många som läser den här bloggen, men jag efterlyser ändå tips på vart vi borde åka ifall någon som har erfarenhet av norra Italien råkar halka in här. Tanken är att hyra bil, åka runt, ta det lugnt och njuta av vacker natur och god mat. Toscana lockar förstås, men det känns onödigt långt från Milano. Vi har tidigare besökt Verona och Gardasjön, så de ställena är inte aktuella.

2 kommentarer:

  1. Jag skulle köra dit näsan pekar. Alltid hittar man bra matrestauranger och vackra vyer i det landet om man väljer landsvägarna. Stanna där det ser trevligt ut.:) Ifall ni inte har övernattningar bokade så är det väl ypperligt att göra så? Särskilt då ni reser ytterom högsäsong. Väljer ni Florence så är nog katedralen sevärd. Klättra upp i tornet vetja, vyn därifrån är obeskrivlig. Perugia lär vara fint men har inte själv varit där.

    SvaraRadera
  2. Jo men då problemet är att vi gärna skulle ha övernattningarna bokade för att slippa ödsla tid på att söka ställen och hinna njuta mer av ledigheten... Och Florence känns onödigt långt... Men hittills har vi ju lyckats i motsvarande situationer utan att ha bokat på förhand så kanske vi skulle ta den risken nu oxå. Dock har vi inte haft barn med de gångerna. Ska ta och sova på saken nu.

    SvaraRadera