fredag 3 december 2010

Julkalendern 2010

Årets julkalender måste ju förstås dokumenteras. Inte för att den skiljer sig så mycket från de tidigare, jag är inte direkt den som brukar variera mig om jag hittar ett fungerande koncept. Är ingen stor pysslare och brukar imponeras av folk som skapar utgående från vad de hittar i kökslådorna. Den här gången funkade "man tager vad man haver" för en gångs skull, endast det röda pappret är köpt nu. Tygbitarna, bandstumparna och övrigt papper fanns från tidigare.

Innehållet är lite annorlunda än tidigare. Ifjol var det delar till en legobyggsats, tolv små paket åt storasyster och tolv åt storebror. Vi har också haft pussel och annat liknande som blir till en helhet, inget krimskrams. I år blev det en blandning av aktivitetskalender och saker som de ändå skulle få, typ lördagsgodis, nya limstick, slips till jul/luciabälte. I de fall det är någon pryl i kalendern är det endast den ena av barnen som får per dag. Lillebror får klara sig utan julkalender tills vidare.


I första luckan fanns det vanliga papperskalendrar, i andra och tredje ett rim som berättar om någonting vi gör tillsammans under dagen. Och att hitta på rim snabbt är inte min starka sida, har imponerats storligen av rimtävlingen i Kyrkpressen. Igår var det "den som tycker om en bok är verkligen ingen tok" och idag "ett spel är aldrig fel". Verkligen okreativt, men uppskattades av barnen eftersom de orkade läsa rimmen. Igår kväll vankades alltså lite mer läsning än vanliga kvällsmadicken och lite glögg till. Ikväll blev det spelkväll med lite goda ostar och frukter till. Sen orkar jag ju inte hitta på 24 aktiviteter, så därför blir det lite annat också. Jag har i alla fall inte behövt sy 72 röda tygpåsar som A:s kollega som är pappa till tre barn... Allt eftersom antalet paket minskar brukar julkorten börja droppa in och dem hänger jag upp med de lediga klädnyporna.

2 kommentarer: