tisdag 25 oktober 2011

Höstlovet

Ett snabbt, håsigt och dåligt formulerat inlägg för att dokumentera höstlovet, storasyster började skolan idag igen. Vi åkte iväg till södra Finland för att få lite avbrott i rutinerna och träffa vänner. På torsdag var det jobbgrej för mig och Kaisaniemiparken för de andra och sedan middag tillsammans med vänner i Esbo. Det var extra trevligt att träffa deras förstfödde som tog sig ut i världen natten efter att vi besökte dem i somras. Vattnet gick då vi satt på trappan och drack kaffe... Dagen avslutades med kvällsbastu och simning på hotellet.

Följande morgon tog vi det lugnt med utdragen hotellfrukost, sedan Ikea, ett par små delikatessaffärer i Borgå och sedan en skön kväll med bl.a. nepalesisk mat, bastu och simning tillsammans med goda vänner i Borgå. Och förstås snarvlade vi vuxna in på småtimmarna. Lördag morgon inspekterade vi vännernas bygge och sedan åkte vi iväg till Tammerfors där eftermiddagen tillbringades på Hoplop, och vidare hem på kvällen. Tyvärr blev inte kameran framtagen så ofta, men här till sist några smakprov på hur kul barnen hade det på Hoplop. Stort tack till värdarna!

Igår hade jag nöjet att ha ett gäng trevliga mammor från grannskapet på besök. Det var en bra avslutning på lovet! Nu två månader kvar till jul! 





söndag 16 oktober 2011

Enkel höstdekoration

Vårt vardagsrum är ännu lite halvfärdigt inrett, men lite växtarrangemang brukar pigga upp. Här ett tips på hur man kan få in lite höststämning med enkla medel som färgglada lönnlöv och prydnadspumpor, betongfrukter och blockljus. Nackdelen med löven är ju att de torkar så fort och håller sig vackra bara en kort tid. Men det är ju inte så jobbigt att ta in nya imorgon igen.





torsdag 13 oktober 2011

4-årsjubileum!

Idag har det gått exakt fyra år sedan vi efter två och ett halvt år av renovering flyttade in här på Mattas. Och tänk att jag lyckades räkna fel och trodde det var fem år, och A reagerade inte ens... Vi har firat med lite festligare mat så här mitt i veckan och god efterrätt. Nu är ju i alla fall alla rum i huset ibruktagna även om en hel del detaljer återstår och så förstås en massa jobb med uthusen och gården. Arbetet tar aldrig slut, det gäller bara att lära sig att ta ledigt och kunna njuta av nuet som det är, trots att projekten aldrig tar slut.



Mattas en sen oktobereftermiddag - exakt fyra år efter inflyttning

Börjar vara dags att ställa undan grillen... Fast vi grillade faktiskt revbensspjäll för en dryg vecka sedan

Några violer kämpar ännu...


tisdag 11 oktober 2011

På myren

Efter söndagens utflykt kunde vi konstatera att myrar är underskattade som utflyktsmål. Vi tog en tur en liten bit söderut till Kajanemossen i Pörtom och gick den spångade leden på tvååringens villkor, till Lillträsket och tillbaka, drygt 1,5 km. Lugnt och stilla. Höstfärger och korvgrillning i kåta. Det enda minuset var kallsupen som lillebror drog in då han doppade ansiktet i en liten göl. Utflyktsmålet rekommenderas!

















lördag 8 oktober 2011

Skåp

Hade turen att hitta kortläsaren som varit försvunnen snart två veckor och bestämde mig för att skriva ett sent inlägg. Dagen har varit skön med strålande solsken, höststädning, storasysters första köruppträdande, och förstås  en del gräl och gråt också, måste jag ju tillägga för att inte försköna för mycket.


Bilden har ingenting med vår dag att göra, insåg bara att jag inte ännu har satt in någon bild på hur resultatet av skåprenoveringen i somras blev, så det får bli nu. Gamla möbler är så vansinnigt vackra. Synd bara att det ofta är så mycket jobb med dem, men oftast är det nog värt allt arbete. Det här skåpet var beigegult till färgen och saknade ett ben, annars var det i bra skick. Det var tänkt som klädskåp i storasysters rum, men eftersom vi drog ut hennes säng rymdes inte skåpet där utan fick ta plats i vårt arbetsrum istället. Perfekt att förvara pärmar och annat tråkigt i.