lördag 24 september 2011

Proveldning i badrum

Det dramatiska rubriken till trots är allt under kontroll, vi har bara testat vår lilla Norrahammar i badrummet. A har svetsat anslutningsröret till skorstenen idag så nu har vi eldat första gången. Vi har använt badrummet och bastun sedan juli, men riktigt färdigt är det inte ännu. Processen har varit lång eftersom det här har varit ett mellanprojekt som A har jobbat med lite då och då. Vi är nöjda med materialvalen, panel på väggarna och klinkers på golvet, med undantag av de vita klinkersfogarna, fattar inte riktigt hur vi resonerade då vi gjorde det valet. Det börjar vara länge sedan...


Väggen närmast röret skall rappas på nytt ännu


"Glaset" som egentligen inte är glas utan glimmer, dvs. kattguld, har jag inte vågat putsa bättre än så här p.g.a. att det är så skört.
 
Lite detaljer och lite målfärg saknas ännu på kommoden. Speglarna från Lundagård passade perfekt!




Vi är på jakt efter ett litet skåp att ha till vänster om fönstret 
 
Våra bastudörrsplaner strandade på att orken tog slut så vi beställde en istället för att A skulle fixa en själv  

Kärleksört. Jag har tänkt sy en gardin hit av ett gammalt spetslakan som jag köpte på Juthbackamarknaden.

Hörnet här är ännu lite tråkigt, men det ska åtgärdas snart
 

fredag 23 september 2011

Skön fredagskväll!

Just nu jobbar jag ons-fre och A må-ti. Jag hade lyxen att få komma hem till nybakta tunnbröd och nykokt grönsakssoppa idag. Sedan for de andra iväg till simhallen och jag blev hemma med lillebror och dammsugningsprojekt. Det gick som en dans, efter snart fyra år med den enorma byggdammsugaren på släp är centraldammsugaren installerad! Speciellt skönt att slippa släpa byggdammsugaren uppför trapporna! Sedan kvällsmys i soffan framför Saltkråkanfilm med familjen. 



Rekommenderar förresten hemgjorda tunnbröd, de är underbart goda varma med smör. Tror nästan det är värt att skriva ner receptet här:

12 g jäst
5 dl mjölk
2 msk sirap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl grahammjöl
2 dl rågmjöl
50 g smält smör
7 dl vetemjöl

Jäs 45 minuter. Kavla ut (sista gången med kruskavel) och stek i torr gjutjärnspanna 2 minuter på var sida.

Man borde väl inte nämna det högt, men oj vad jag njuter av att alla tre barnen är nöjda på kvällarna och somnar snällt på andra våningen i sina sängar. Den här lyxen har vi haft nu i ett par månader, gäller att njuta så länge det varar. Nu till brasan och boken!



måndag 5 september 2011

Loppisporslin

Jag är ingen stor loppisfyndare, men i sommar har jag haft turen med mig och hittat en del fint tycker jag. Så nu blir det lite mera loppisfyndsdokumentation. De här fem tallrikarna hittade jag för två euro per styck, och jag har också en sjätte på kommande som min faster hittade åt mig. Det är Arabias tallrikar, men jag vet inte vad serien heter. Skriv gärna en kommentarom du vet, att ha namnet skulle kanske öka chanserna att hitta fler tallrikar. Jag gillar de små blommorna och den vackra kanten med upphöjningar. Såg liknande på Juthbackamarknaden, men de var naturvita till färgen.




söndag 4 september 2011

Utflykt norrut

Andra veckan i augusti gjorde jag en utflykt till mina gamla hemtrakter, Karleby och Purmo, tillsammans med min vän med bloggen Vintage living. Hon har i flera inlägg satt in bilder från utflykten och här finns mitt favoritinlägg. Vi besökte bostadsmässan och Neristan. Höjdpunkten var ändå att få se huset familjen Lund bor i numera, senast jag var där höll de på med att förbereda golvläggandet. En lyckad dag i gott sällskap!


Bild från Purmo, lånad av Vintage living. Var lat med fotograferandet själv.