fredag 29 juli 2011

Lokalt turistande

Idag har vi varit turister i vår närmiljö och styrt kosan mot nordväst och Replot och Björkö. Vi inledde med räksmörgåsar och abborrfiléer på Café Arken i Replot och sedan åkte vi till Björkö och simmade och vilade vid en fin sandstrand. Nästa anhalt var ett gammalt hus där en bekant familj bor. Det är alltid roligt och inspirerande att få se hur andra familjer har renoverat sina gamla hus, och så också idag. Ett vackert hus där jag speciellt gillade det hemtrevliga köket. Sedan vandrade vi till det nya utkikstornet i Svedjehamn och njöt av den magnifika utsikten. På kvällen avslutade vi ännu med hamburgare på Berny´s innan vi åkte tillbaka till fastlandet över Replotbron. Små "resor" i närmiljön är ofta underskattade!
 

De karaktäristiska "ränderna", dvs. de Geer-moränerna som bildats vid inlandsisens kant syntes tydligt från utkikstornet

Det var spännande att kika ner från det höga tornet
Vi slapp bära lillebror genom att lura honom att springa från famn till famn

onsdag 27 juli 2011

2 år!

Idag har vår minsting blivit två år! Det känns som att tiden går alldeles för snabbt! Måtten på två-årskollen på förmiddagen var 86 cm och knappt 11,5 kg. Han är en ganska liten kille om man jämför med storebror som i motsvarande ålder var 95 cm lång och 15 kg tung. Men ändå större än storasyster i samma ålder, hon var 82 cm men också kring 11,5 kg.

Vi har haft besök av kära vänner norrifrån idag, precis som igår. Och varit på stranden. Sköna sommar. 






tisdag 26 juli 2011

40-årsfest i 1800-talsgård

I lördags hade vi det stora nöjet att få vara på en hejdundrande 40-årsfest med 90 gäster. Jubilarens och hans familjs hus är rätt nyligen flyttat och färdigställt, så jag kan inte låta bli att med värdinnans lov lägga upp några bilder på huset och ett antal detaljer som jag speciellt fastnade för. Det blev för övrigt en mycket minnesvärd kväll och huset svalde massor med folk, vilket var tur eftersom tältet inte riktigt klarade av de grymma regnskurarna. Vi fick också avnjuta en minst sagt välsmakande festbuffé med allt från gazpacho till kräftor, köttbullar och pajer mm. Dessutom trevligt program och musik. Ett stort tack till värdarna med medhjälpare och lycka till i det nya hemmet!

Huset med stort h
 
Vacker schablonmålning i hallen

 
Mer schablonmålningar i gästrummet

Skurgolv i köket - härligt att gå på!
 
Råspisen i köket

fredag 22 juli 2011

Badrumsbygge

Mellan sommarens resor, utflykter och kalas har det också hänt en del med våra olika projekt. För tillfället är det badrummet och bastun som är under arbete. A har byggt en kommod och börjat installera den, toalettstolen är på plats, silikonfogar har fixats och bastun har fått dörr och belysning. Nästa vecka kommer rörmokaren och tills dess hoppas vi att de sista listerna är på plats och allting är målat.



 



onsdag 20 juli 2011

Lite mer sommarbilder

Nu har vi varit på familjeläger, på konfirmation och på sommarstugan och har återvänt för att packa upp än en gång. Sätter in några bilder från sommarlovsfirande hos mormor och morfar i början av juli, och återkommer förhoppningsvis snart med lite byggbilder.

Somrigare än så här blir det väl knappast ;)
Lillebror står helst och betraktar, men de två andra har lärt sig simma nu 

Perho å och min barndoms viktigaste simstrand

Fors bredvid simstranden

onsdag 13 juli 2011

Trädgården i mitten av juli

Jag gillar lummiga, lite lagom igenväxta trädgårdar i torpstil. Det ska se lite småslarvigt och mysigt ut. Då är det tur att vi har ett gammalt hus med gamla växter, men det mesta var så igenvuxet då vi började så vi har fått röja och plantera nytt också. En av de vackraste tidpunkterna i vår trädgård är definitivt mitten av juli då den stora vita hässleklockan (Campanula latifolia var macranta alba) blommar, en perenn som fanns färdigt på just den här platsen. Det gäller att njuta nu för den blommar inte så länge, och efter blomningen blir stjälkarna bruna och ganska fula, tyvärr. 

Massor av vit hässleklocka

Underbar, eller hur?


En favorit: den gamla stenmuren som bidrar till att dela in tomten i rum 

Sillsalladsrabatten vid husgaveln borde redas upp, ett projekt att ta itu med i höst

Mot lekstugan


Fotat nere från parkeringen


Sommaren hittills

Det blev en ordentlig bloggpaus på en dryg månad. De här dagarna har varit fyllda med allt möjligt. Först var jag på en tredagars jobbresa till vackra Linköping (jobbade lite mer i juni då A blev ledig), hemma några dagar, en knapp veckas resa till södra Finland inklusive midsommar i Borgå skärgård, hemma några dagar, lite sommarlov hos mormor och morfar inklusive loppisrace i Purmo. Mellan varven bl.a. en inflyttningsfest, några kalas, fotbollscup, poolparty osv. osv. Bilderna kommer från vår resa som var riktigt lyckad. Ett stort tack till våra värdar i Borgå och Åbo!


Sövande båttur


Roligt i roddbåt


Ett sommarparadis


Något otippat var det uttrarna som blev barnens favoriter på Högholmen


Tänk vad vanlig sand kan vara underhållande


Vi lunchade på Fiskars Wärdshus när vi körde från Esbo till Pargas  


Mumindalen var bra med undantag av de fyrtio minuter när storebror var försvunnen, dock utan att vara medveten om det själv